Clătite braşovene


Betty's Kitchen

Ingrediente

Pentru aluat (pentru 14-15 clătite): 3 ouă, 500 ml lapte, un praf de sare, 300 g făină
Pentru crustă: 3 ouă, 200 g pesmet
Pentru umplutură: 500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2 ouă, 1 lingură de făină, 1 pahar de lapte, 2 linguri ulei, sare, piper, paprica, cimbru uscat

Mod de preparare

Pentru umplutură: Ceapa, ciupercile şi carnea se trec prin maşina de tocat sau se taie mărunt. Se încinge uleiul şi se pun toate la călit. Făina se desface în lapte rece şi se bate cu ouăle. Când s-au înmuiat şi s-au rumenit uşor ceapa, carnea şi ciupercile, se adaugă sosul cu lapte şi ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amestecă bine şi se mai lasă să fiarbă câteva minute până când amestecul se îngroaşă.

Pentru clătite: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se prăjesc clătitele care trebuie să fie un…

Vezi articol original 67 de cuvinte mai mult

Anunțuri