#Burgundia- din #carne de #vită-viţel


800g-1kg-carne vită -viţel
200ml-vin roşu sec
200ml -supă din carne de vită
2-morcovi
2-3 cepe
ulei,usturoi,cimbru,piper,sare ,toate după gust
făină albă
ardei pişcător-după gust
Se taie morcovi şi ceapă rondele -se prăjesc /primu morcovu/ un pic într-o tigaie
Carnea se taie în cuburi mai mărişoare 4-5cm şi se da prin făină
Într-o tigaie punem uleiu lăsăm să se înfierbînte şi punem carnea
un pic la prăjit pînă face o crustă
Se pregăteşte o cratiţă mai adîncă în care se pune carnea,morcovu,usturoiu,cimbru,piper,dafin
şi alte condimente după gust apoi punem supă de carne şi vinu …
Se da la cuptor prencalzit la 200 grade 5 minute
După 5 minute se scoate se pune capacu pe cratiţă şi se reduce temperatura la 160 grade
Se fierbe cît este nevoie …dacă carnea e de viţel fierbe ff repede ….Poftă bună

Anunțuri