Pui cu ciuperci in sos de vin


Betty's Kitchen

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 6Ingrediente: 900 g pui (pulpe, piept, ce vă place), 400 g ciuperci proaspete, 100 ml ulei, 1 ceapă, 50 g bulion, 100 ml vin alb, 30 g făină, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare:

Puiul se taie în bucăți (dacă folosiți pui întreg), se spală și se usucă. Se sărează apoi și se prăjesc bucățile de pui în ulei.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 2 După prăjire, bucățile se scot în alt vas, iar în uleiul rămas călim ceapa tăiată mărunt. Când începe să devină aurie, adăugăm ciupercile tăiate felii.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 1Le călim împreună până scade apa lăsată de ciuperci. Facem apoi un amestec din 50 g bulion, 30 g făină, 100 ml apă caldă și 100 ml vin. Turnăm acest amestec peste ceapă și ciuperci, punem și bucățile de carne prăjită, potrivim gustul de sare și piper și lăsăm să fiarbă 8-10 minute.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 3La final, presărăm pătrunjel verde tăiat mărunt. Le servim fierbinți…

Vezi articol original 10 cuvinte mai mult

Anunțuri