#Reţeta-#Colţunaşi cu #brînză #burduf şi #ceapă verde


200-1413557037_4wwMhJWtS.jpg#Aluat
1 lingură de unt
Ceapă verde
250- brînză de burduf
Mărar verde

Aluat-preparare
500 gr făină,
1 pahar cu apă călduţă
2 ouă,
sare
Se amestecă făină, sarea şi ouăle,
apoi se toarnă apă caldă
Se frămîntă pînă nu se mai lipeşte de mîini.
Se întinde apoi o foaie subţire care se taie în pătrate latura de 5 cm.
Se poate decupa şi cu un pahar

La mijlocul fiecărui pătrat puneţi cîte o linguriţă
de brînză de burduf amestecată cu mărar tocat.
Îndoiţi fiecare pătrat pe diagonală în aşa fel încît să formaţi un triunghi.
Strîngeți bine marginile s-au apăsaţi cu o furculiţa.
Puneţi la fiert într-o oală 2-3 l de apă, puţin sărată.
Fierbeţi pînă se ridică la suprafaţă. Între timp, tăiaţi ceapă verde
mărunt şi căliţi-o în puţin unt.
Scoateţi colţunaşii, îi clătiţi sub un jet de apă rece
şi îi lăsaţi să se scurgă, amestecaţi cu ceapă şi se pot servi

100-1413556055_2g9v72vm.jpg 300-1413558145_uQ8bfngyQ.jpg

 

 

Anunțuri