Rețeta-Griș cu glazură de zahăr- ars


birds24- căni lapte
4- linguri zahar
1-praf vanilie
1-cană- gris
1-cubulet unt
sare
4- linguri de zahar pentru glazură
Se pune laptele la fiert cu zaharu  și vanilie.
Cînd laptele clocotește, turnați încetul cu încetul, în ploaie,
o cană nu prea plină de griș -, amestecînd mereu ca sa nu se facă cocoloașe.
Cînd grisul începe sa fiarbă din nou, adaugați o bucățica de unt cat o nuca
și un praf de sare.
Lăsați sa fiarbă încet, amestecînd, pana cînd grisul a absorbit tot laptele.
Țineți seama ca prin răcire compoziția se întărește. Udați un castron cu apa
(sau mai multe dacă sunt mici) , turnați grisul și lăsați sa se racesca.
Separat, într-o tigaie mica, ardeți 4 linguri de zahar.
Cum s-a topit, fără sa se înnegrească mult,
turnați cîteva linguri de apa deasupra și
lăsați sa fiarbă puțin pana se formează un sirop.
Turnați-l peste griș , lăsați la frigider 2 ore .

Anunțuri