Galuscute cu prune 2013


Galuste-cu-prune1-8077 1 kg cartofi albi ,1-2 oua ,250-300 g faina ,1 kg prune ,7-8 linguri zahar ,400 g pesmet, 150 g unt ,Scortisoara.

Se curate cartofii, se fierb cu sare pana se inmoaie, se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu oul batut si cu faina, Se obtine un aluat moale .
Se caleste pesmetul cu unt pana devine auriu, apoi se scoate pe o tava intinsa si se presara zahar si scortisoara. Se omogenizeaza totul, apoi se face un “pat” pe care vom scoate galustele.
Din coca se formeaza o foaie subtire de aproximativ 5 mm si se taie forme pentru a imbraca o pruna.
Se spala prunele si se indeparteaza samburii
Se imbraca cu aluat fiecare pruna, se verifica sa nu aiba zone perforate si se fierb in apa cu sare. Cand se ridica la suprafara, se mai tin 2 minute si se scot pe pesmet.
Se presara si se tapeteaza peste tot cu pesmet.

doua-prune-18850x500 plum-tree-good

Anunțuri