Pizza cu blat de vinete 2013 XXL bunaaaaaa


3dda6a727e45505291c6212e4840311a

una vanata medie
sos de rosii …
mozzarella
parmezan razuit
carnat/salam picant (taiat felii subtiti)
patrunjel, busuioc si alte condimente
putin ulei
sare
Se taie vanata pe lungime, felii de 1/2 cm. Se ung feliile cu ulei pe ambele parti.
Se aseaza feliile de vinete intr-o tigaie grill deja incinsa si prajesc pe ambele parti cam 3-4 minute/parte, doar pana prind urme frumoase de gratar (nu trebuie sa fie facute de tot).
Fiecare felie de vanata se presara cu putina sare si se unge cu un strat subtire de sos de rosii. In centrul fiecarei felii (ca sa nu curga cand se topeste) se pune mozzarella, apoi se presara cu parmezan razuit. Dupa preferinte se poate presara putin oregano si piper negru.
Deasupra se aseaza felii de carnat picant si se presara inca putin parmezan, iar la final o “ploaie” de patrunjel si busuioc tocat marunt.
Se aseaza vinetele in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la copt pentru 10 minute la 200 grade C.
Se servesc calde.

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri