RETETA-Gem de piersici


98ead2166659593e944bd2304cce3d1e

  1kg piersici1,1kg zahăr,o linguriţă Sare de lămâie ,un plic Gelfix Clasic Dr. Oetker,o lingurita rom

 


Se spală piersicile, se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburii şi se cântăreşte 1 kg.

Fructele spălate se taie în bucăţi foarte mici şi se amestecă în oală cu sarea de lămâie şi conţinutul plicului de Gelfix Clasic amestecat în prealabil cu 2 linguri de zahăr şi se dă în clocot. Se adaugă restul de zahăr şi se mai fierbe aproximativ 2 minute timp în care se amestecă permanent. Se ia de pe foc şi se încorporează romul în gem. Se toarnă imediat în borcanele pregătite. Se înfiletează imediat capacele, se răstoarnă borcanele şi se lasă pentru 5 minute aşezate pe capac. 047da90a5a915af54db71985b2238f79

Anunțuri