Supa cu carnati picanti-Supa Haiducului 2013


6a258d4df4f09c2e3d9055ca557bc344


150 g slanina afumata,
200 g carnati picanti,250 g ciuperci,1 ceapa mijlocie,3 morcovi ,2 radacini patrunjel,
1 telina mica,2 oua,
300 ml smantana,1/2 lingurita cimbrisor,4-5 frunze salvie,1 frunza de dafin,
2 l supa de carne (pui, porc, vita) sau de oase,1 mana taietei lati,sare, boia,piper,
2 catei usturoi,

Taiem cubulete slanina (soricul il indepartam).Carnatii ii taiem rondele. Curatam morcovii, patrunjelul si telina apoi ii taiem cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt.Ciupercile le spalam bine si le feliem daca sunt prea mari , daca sunt marunte le lasam intregi.

Slanina o topim intr-o oala si apoi o scoatem separat. Pe untura lasata calim ceapa la care adaugam apoi legumele taiate (morcovii, patrunjelul si telina). Le calim si pe acestea putin apoi adaugam carnatii taiati rondele, ciupercile feliate, condimentam cu sare,piper dupa gust, cimbrisor uscat si frunze de salvie taiat marunt si lasam la calit cateva minute. Presaram cu boia dulce amestecam si stingem totul cu supa de carne sau supa de oase (daca nu avem asa ceva pregatim din cuburi de supa cantitatea necesara), adaugam si cubuletele de slanina prajita ce am scos deoparte dupa ce s-au topit, frunza de dafin , si cateii de usturoi pisati si lasam sa dea cateva clocote bune.Punem tot acum si o mana buna de taietei lati sa fiarba impreuna.  In timpul cat supa bolboroseste frumos pregatim maiaua cu care vom drege minunea de supa cu carnati picanti  in felul urmator. Galbenusurile de ou le amestecam cu 300 ml smantana la care adaugam treptat,putin cate putin din supa calda pana aceasta compozitie ajunge la temperatura supei.Cand taieteii sunt si ei fierti e momentul sa dregem supa su maiaua. Turnam maiaua in supa si lasam sa dea un clocot scurt.

Pofta Buna !

 

Anunțuri