Placinte poale-n brau xxl 2013


 

  ec89ba5b3faa9e1190a2f209760e3225

700 g faina
4 oua
100 g unt
4 linguri de ulei
100 ml lapte
4 linguri de zahar
sare,
1 ou pt uns pe deasupra
1 pachetel drojdie uscata

300 g branza de vaci, proaspata, 1 ou, o lingura de gris, 5 linguri de zahar,
un pachetel de zahar vanilat, stafide.

Mai intai am luat o lingura de lapte cald si l-am amestecat cu drojdie,
cu putin zahar si o lingurita de faina. Asta a fost maiaua.
Apoi am pus restul de lapte la fiert cu o lingura de ulei.
Cand a dat in clocot, am luat ibricul deoparte si am adaugat o mana de faina
amestecand des cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze aluatul.
Am lasat la racit. Faina am pus-o intr-un lighenas, am facut o gaura in mijloc
si am pus acolo maiaua, ouale, sarea, untul si aluatul oparit.Am amestecat bine
si am framantat pana cand am obtinut un aluat potrivit de moale
in acest fel placintele ies deosebit de pufoase bun de intins.
Am continuat framantatul adaugand cele 3 linguri de ulei ramase. Am framantat cca 15 minute
apoi am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul.
Dupa aceea am impartit aluatul in mici turtite pe care le-am aplatizat cu mana in forma
aproximativ patrata. Mainile ca si planseta, le-am uns cu ulei.Am umplut fiecare placinta
cu un amestec format din branza de vaci, ou, zahar, stafide, zahar vanilat si gris.
Daca branza nu este indeajuns de grasa, se poate adauga putin unt sau smantana in umplutura
Placintele se pun in tavi unse cu ulei sau cu unt solid (ori direct pe hartie de copt neunsa)
Se mai lasa cca 15 minute la crescut, eventual pana cand cuptorul este bine incalzit,
apoi se ung cu ou batutsi se coc la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos
de regula placintele sunt gata in cca 40 de minute.Cand se mai racoresc un pic,
se desprind cu lama unui cutit de fundul tavii, se pudreaza si se servesc calde,40e578f5a735ec39a8af06ccfab1283f38948ca018d43b925af554645c4ceb11

Anunțuri