1 kg cartofi vechi mari si frumosi
1 lingura de unt
1pahar lapte cald
1 legatura mica ceapa verde
200 g telemea capra
200 g masline kalamatta
2 legaturi patrunjel
alte verdeturi (menta, busuioc)
1 lingura ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare
Curatati cartofii, taiati-i in cuburi mari, apoi fierbeti-i in apa clocotita in care ati pus o lingura de sare.
Cand cartofii sunt fierti foarte bine, scurgeti-i bine, lasati sa se evapore putin aburul, apoi zdrobiti-i cat mai marunt cu putinta, folosindu-va de un tel, o presa sau o furculita.
Amestecati piure-ul format cu untul si treptat cu o parte din lapte pana cand devine fin si matasos. Nu este obligatoriu sa folositi tot laptele.
Adaugati in piure-ul obtinut masline fara samburi tocate marunt, telemea rasa, verdeturile, ceapa verde tocata marunt.
La sfarsit, adaugati o lingura de ulei de masline extravirgin si asezonati cu sare si piper dupa gust. Serviti ca si garnitura la un peste sau la orice alta mancare preferati.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.