RETETA-Prajitura Snickers 2013


 

be4fe1fd6d2d7bc0f01c6f17887cac19

  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

 glazura 1:

  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei

 crema:

  • 12 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g alune prajite (eu am pus arahide)

 glazura 2:

  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei
  • blat-  preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt.
    Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia.
    Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor.Lasam sa se raceasca pe un gratar si ne ocupam de glazura 1
    Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos.Dam la rece pana se intareste ciocolata de tot  crema:Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic.Cand zaharul e topit complet, adaugam untul si amestecam bine.

    Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.
    Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite.

    Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.

    Dam la frigider pana cand crema e complet racita
    Cand e complet rece intindem crema peste blat.

    Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel.99d4b620c83a7764543f6a9927ab6380

Anunțuri